Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(7156 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Po pierwsze nie zapominajmy, że nie wszyscy Polacy, to katolicy. Po drugie sklepików jest tylko kilka. Po trzecie prawdą jest, że jak ktoś chce rozesłać informację, to się da. Po czwarte słucham sobie właśnie radia Polonia, gdzie mnie godzinę temu zacytowano
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
mam pytanie,
co wy w ogole chcecie zdzialac? O co chodzi? Co pozytecznego? Ze jak "trzystu" sie zjednoczy to co? Nagle Polacy zaczną byc ianczej traktowani? To znaczy jak? Na lotnisku do odprawy bez kolejki? W pracy na dzien dobry stawka wyzsza od szefa?
Po co zaistniec? Gdzie? To przyjechaliśmy do Norwegii zeby zmieniac ich swiat??? W Polsce sie zjednoczcie, a nie w Norwegii. Najpierw piszecie ze sie wyprowadzacie z dzielic "polskich", ze obciach przyznac sie do polskosci, ze Polak wstyd przynosi, a teraz zaistnienie wymyslili.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
wow możne to głupie pytanie ale... gdzie znaleźć te radio Polonia???
pierwsze słysz o takim ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
www.radiolatinamerika.no/
po prawej stronie jest na czerwono LISTEN ONLINE
nadają we wtorki od 20.00-23.00
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(P.N.B.)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(P.N.B.)
Wiking
krolestwo za konia napisał:
Ale piekne slowa -JEDNOSC,WSPOLPRACA,POMOC ITD. A jak narazie z tego wszystkiego wyczytalem ze mamy problem z nauka jezyka bo jest platna i problemy z zalatwieniem spraw urzedowych dlatego nam sie ciezko zyje i nie mozemy sie zjednoczyc z trolami,norami czy norwezkami jak tutaj niejednokrotnie ich nazywano. I PYTAM KOGO TO OBCHODZI????? napewno nie ludzi w tutejszych wladzach poniewaz jestesmy czlonkami uni i tak jestesmy traktowani,nie inaczej. Gama 28 mowisz trzeba zebrac 300 ludzi,nie duzo a moze az 300 ludzi podobnie myslacych i chcacych cokolwiek robic poza wywozeniem pieniedzy stad!!!! A jaki jest plan pani Stilo na zagospodarowanie publicznych pieniedzy? A jaki charakter ma miec powolane nowe cialo? Polityczny? Nie znam zadnej rady poloni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co to jest???????????????? gdzie mozna to cos znalezc???
Spostrzezenia i refleksje!

Witaj krolestwo za konia informacja dla Ciebie!!!

W dniu 16 kwietnia 2008 roku, na spotkaniu przedstawicieli Organizacji Polonijnych w Norwegii powstała Rada Polonii w Norwegii w skład Rady, powołanej na okres 2008-2010,
wchodzą przedstawiciele następujących organizacji:
•Związek Polaków w Norwegii
•Klub Polski w Norwegii
•Polska Szkoła Sobotnia im. Jana Pawła II w Oslo
•Polsko-Norweskie Towarzystwo Kulturalne ”Kultura”
•Towarzystwo Przyjaciół Krakowa w Oslo

Link informacyjny: pl-oslo.no/org-pol.htm
Jaka jest struktura Rady Poloni napewno dokładnie są zorientowani prezesi i sekretarze poszczególnych wyżej wymienionych organizacj, z tego względu że oni ją reprezentują. Także wszelkie pytania na temat Rady Poloni powinno kierowac się własnie do tych osob.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Hilton napisał:
mam pytanie,
co wy w ogole chcecie zdzialac? O co chodzi? Co pozytecznego? Ze jak "trzystu" sie zjednoczy to co? Nagle Polacy zaczną byc ianczej traktowani? To znaczy jak? Na lotnisku do odprawy bez kolejki? W pracy na dzien dobry stawka wyzsza od szefa?
Po co zaistniec? Gdzie? To przyjechaliśmy do Norwegii zeby zmieniac ich swiat??? W Polsce sie zjednoczcie, a nie w Norwegii. Najpierw piszecie ze sie wyprowadzacie z dzielic "polskich", ze obciach przyznac sie do polskosci, ze Polak wstyd przynosi, a teraz zaistnienie wymyslili.

Nie oglądałaś Hilton filmu "300"??
Ja osobiście będę walczył o darmowy norweski dla wiewióry bo jej obiecałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Jak dobrze liczyłem,to radę poloni tworzy pięć organizacji. Dziwi mnie trochę,że jakoś nic nie było słychać o tym tworze w mediach do tej pory.Tym bardziej dziwi mnie próba jednoczenia się pod sztandarem klubu polskiego.
A i jak słyszę,to i Łukasz(pewnie chodzi o pięknego)próbuje robić coś w tym kierunku.
Jak dla mnie ,jest to nic innego jak typowe polskie rozgrywki o władzę nad masami.
Boże,jeśli istniejesz,broń nas od tego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
własnie przeczytałam to : pl-oslo.no/index.htm a takze info o organizacjach. jednyne co mi sie rzuciło w oczy to uzywanie słow typu kierownik, prezes, magister, psycholog.. takie ogłupianie robotników co?
te tak zwane organizacje nie zajmuja sie niczym procz organizowania imprez andrzejkowych i sylwestrowych. jesli sie myle to prosze mnie wyorowadzic z błedu.
A ta ostatnie pospolite ruszenie to według mnie totalna głupota, nie było juz mądrzejszego "problemu" wymyslic? w PL jak wasze dzieci chodza na prywatne lekcje niemieckiego lub angielskiego to maja to za darmo?? Norweskie panstwo zmusiło nas/was do przyjazdu tutaj??
prezesi...sekretarze..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
grzes, ogoadalam trzystu, dlatego tez ujełam to w cudzysłow powyzej bo ja nie wiem czy mam sie smaic czy płakac??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok